Turist

Hjortø er en af de mindste beboede øer i Danmark.

Der er daglig færgeforbindelse til Svendborg, så der er ingen butikker eller spisesteder på øen. Der skal derfor medbringes de fornødenheder, der er behov for ved et besøg på øen.

På havnen er der i sommerhalvåret toilet, bad og rindende vand samt mulighed for at få opladt sin mobiltelefon. 

Lige ved havnen er en primitiv teltplads med to helt nye shelters, hvor der også kan slås et telt op. Du kan booke plads i shelterne her.

På havnebygningen finder du også stemplet til dit Øpas. 


Øhop

I sommerperioden er det muligt at rejse mellem øerne. Bestil dine ture her. Se udsendelsen om øhop, der omhandler Avernakø og Hjortø her.

Skærmbillede 2018-03-10 09.12.48Hjortø-sheltere-aug2018

Den flotte sommer 2018 betød, at næsten der har været næsten 200 overnatninger i de nye sheltere.

Seværdighederne er alt efter temperament meget beskedne - eller ganske enkelt storladne, når man ser sig om i den unikke natur på øen. Se det rige fugleliv, padderne, de sjældne planter. Havørnen flyver, gæssene græsser, harerne suser afsted og fasaner med unger piler rundt. 

Man ser vand over det hele, da man aldrig er mere end nogle få hundrede meter fra vandkanten.

Øens vestlige spids er fuglereservat og adgang er ikke tilladt fra 1. marts til 15. juli. Men uden for denne periode, er det en fantastisk oplevelse at kæmpe sig ud på spidsen og slå sig ned et stenkast fra Højestene sejlrenden hvor Ærøfærgerne og de mange fritidssejlere glider forbi.

Har man mod på en helt speciel oplevelse, kan man vade over til naboøen Hjelmshoved og gå en tur på stranden, lytte efter klokkefrøer i juni eller plukke de smukke sjældne blomster på øen.

IMG 0723
© Hjortø