Turist

Hjortø er en af de mindste beboede øer i Danmark.

Der er daglig færgeforbindelse til Svendborg, så der er ingen butikker eller spisesteder på øen. Der skal derfor medbringes de fornødenheder, der er behov for ved et besøg på øen.

På havnen er der toilet og rindende vand samt mulighed for at få opladt sin mobiltelefon. Lige ved havnen er en primitiv teltplads, hvor det indtil videre er gratis at slå sit telt op.


På havnebygningen finder du også stemplet til dit Øpas. Se udsendelsen om øhop der omhandler Avernakø og Hjortø her.

Skærmbillede 2018-03-10 09.12.48NYT!

I efteråret 2017 blev der med støtte fra fonden SEAF opstillet to shelters på teltpladsen, som indvies til påske.

Det er dog allerede nu mulig at booke en shelter. 

DSC 1557 (2)


DSC 0499


Seværdighederne er alt efter temperament meget beskedne - eller ganske enkelt storladne, når man ser sig om i den unikke natur på øen. Se det rige fugleliv, padderne, de sjældne planter. Havørnen flyver, gæssene græsser, harerne suser afsted og fasaner med unger piler rundt. 

Man ser vand over det hele, da man aldrig er mere end nogle få hundrede meter fra vandkanten.

Øens vestlige spids er fuglereservat og adgang er ikke tilladt fra 1. marts til 15. juli. Men uden for denne periode, er det en fantastisk oplevelse at kæmpe sig ud på spidsen og slå sig ned et stenkast fra Højestene sejlrenden hvor Ærøfærgerne og de mange fritidssejlere glider forbi.

Har man mod på en helt speciel oplevelse, kan man vade over til naboøen Hjelmshoved og gå en tur på stranden, lytte efter klokkefrøer i juni eller plukke de smukke sjældne blomster på øen.© Hjortø